Narcotics Anoymous Crne Gore

Narcotics Anonymous je neprofitno međunarodno udruženje muškaraca i žena za koje je droga postala ozbiljan problem.

Krajem četrdesetih godina 20. vijeka Narcotics Anonymous se razvija iz programa Alcoholics Anonymous, da bi se prvi sastanak održao u Los Anđelesu u Americi 1953. Prvobitno nastalo kao malo udruženje, ubrzo se razvilo u jedno od najvećih svjetskih udruženja ovog tipa. Dugi niz godina se postepeno razvijalo na tlu Sjeverne Amerike i Australije. Sedamdesetih godina se pojavljuju grupe u Brazilu, Kolumbiji, Njemačkoj, Indiji, Irskoj, Japanu i Engleskoj. 1983. godine Narcotics Anonymous izdaje prvi “Osnovni tekst”, koji doprinosi ubrzanom rastu udruženja, da bi se do kraja osamdesetih godina proširilo na desetine zemalja sa približno 3.000 sastanaka nedeljno.

Danas, udruženje Narcotics Anonymous je dobro uhodan način oporavka u većem dijelu svijeta. Aktivno je u više od 130 zemalja širom svijeta, sa preko 58.000 sastanaka nedeljno i nekoliko miliona članova. Informativna literatura je trenutno dostupna na 55 svjetskih jezika.

Od 2008. godine u Crnoj Gori se redovno održavaju sastanci na kojima zavisnici, bez prisustva terapeuta ili stručnjaka, dijele svoje iskustvo, snagu i nadu. Anonimnost je najvažniji princip očuvanja bezbijednosti članova koji dolaze. Udruženje nije povezano ni sa jednom institucijom ili organizacijom, ne plaća se članarina, niti se vode ikakve bilješke ili zapisnici.

Mi smo zavisnici u oporavku koji se redovno sastaju da bi jedni drugima pomagali da ostanemo čisti. Vjerujemo da zavisnik najbolje može da razumije i pomogne drugom zavisniku da ostane čist koristeći Dvanaest koraka i Dvanaest tradicija NA kao jednostavna uputstva.

Može da nam se pridruži svako, bez obzira na starost, rasu, seksualno opredjeljenje, uvjerenja, vjersku pripadnost ili odsustvo iste. Jedini uslov za članstvo je želja da se prestane sa drogiranjem. Prema našem iskustvu, oni članovi koji redovno dolaze na sastanke ostaju čisti.

Poruka Anonimnih narkomana je da zavisnik, svaki zavisnik, može da ostavi drogu, oslobodi se želje za drogiranjem i započne novi život.

Naša poruka je poruka nade, naše obećanje je obećanje slobode, naš program je Narcotics Anonymous !


DANAŠNJI TEKST

May 21, 2018
21. maj                                                                  Nastavi da dolaziš!   “Sastanci nas drže u dodiru sa onim gde smo bili, ali još važnije, sa onim kuda možemo da idemo u svom oporavku.” v             Zavisnici su drugačiji na mnogo načina. Kada smo došli u Anonimne narkomane pronašli smo druge slične nama, ljude koji nas razumeju i koje mi možemo

samo za danas

samo za danas

Pretraga

Utorak u 18:30

Utorak u 18:30

Svijet:

Svijet:

Pročitajte:

Pročitajte:

Pogledajte:

Pogledajte: